BEAUTY AND BALANCE

 


IK WIL OOK AFVALLEN MET POWERSLIM


ONLINE AFSPRAAK MAKEN


SUCCESVERHALEN 

ROSALIE VAN GANZEWINKEL, 45 JAAR UIT RIJEN (-48 KILO)

 "Ik kon niet met mijn kinderen buitenspelen

Overgewicht is niet alleen vervelend voor jezelf, maar kan ook een behoorlijke invloed hebben op je gezinsleven. Rosalie (45), moeder van Thijn (14) en Quinn (7), kan daarover meepraten.  Ze had nog nooit met haar kinderen buiten gespeeld of gerend. Gelukkig is dat nu anders. ‘Ik ben zo trots op mezelf!’


Schaamte was de trigger

‘Toen ik merkte dat ik me begon te schamen voor hoe ik eruitzag, was het voor mij tijd om iets aan mijn overgewicht te doen. Ik realiseerde me dat, op het moment dat ik een oude bekende tegenkwam. Ik draaide me om. Ik wilde zo niet gezien worden door iemand die ik al een lange tijd niet gezien had. Ook had mijn schaamte en overgewicht impact op mijn gezin. Ik ging niet graag met ze zwemmen, was vaak moe en voelde me echt beperkt in mijn zijn. Mijn lijf werkte niet altijd mee, waardoor ik niet gewoon met mijn kinderen buiten kon spelen of achter hen aan kon rennen.

Nooit meer over de schreef als vroeger
Doordat ik een gezond en koolhydraatarm eetpatroon aanleerde, met zes eetmomenten op een dag, behaalde ik al na 10 maanden mijn streefgewicht. Ik ben in het totaal 48 kilo afgevallen. Inmiddels zijn we anderhalf jaar verder en ben ik nog steeds op gewicht. Ik ben zo trots op mezelf. Het is me gelukt om een andere levensstijl aan te leren, één die bij me past. Ik weet wat ik moet doen om op gewicht te blijven. Natuurlijk zijn er weleens momenten dat ik veel lekkers heb gegeten of het gewoon even niet lukt. Maar ik kan de draad dan weer oppakken en ik ga nooit meer zo over de schreef als vroeger. Ik heb vooral geleerd dat ik veel meer geniet van dat ene chocolaatje, dan van een heel pak koeken of een reep chocolade.

Ontdekking van mijn nieuwe ik
Niet alleen ben ik blij met mijn gewichtsverlies, ook zit ik veel beter in mijn vel. Ik ben vrolijker en heb meer energie. Dat merken mijn kinderen ook. Ik ben veel actiever. Bewegen is heel anders dan als je zo zwaar bent. Dat gaat nu wel en vroeger vaak niet. Denk maar aan op een schommel zitten, of in een achtbaan, of ergens in of op klimmen. Je wordt langzaam steeds dikker en krijgt langzaamaan steeds meer beperkingen. Dat sluipt erin. Maar als je dan binnen tien maanden zo veel gewicht verliest, ben je ineens minder beperkt. Dat is enorm wennen. Een soort ontdekking van je nieuwe ik. Ik was vaak verrast over de dingen die ik opeens weer deed, zoals huppelen of rennen.’

Afvallen en gezin combineren
Het PowerSlimmen in combinatie met een gezin vond ik overigens prima te doen. Mijn vriend en mijn twee zoons vonden het heel knap van me dat ik de stap ging zetten en begrepen ook wat ik ging doen. Wel vonden de jongens het af en toe jammer dat ik bijvoorbeeld geen taart of frietjes mee at als er wat te vieren was. Maar ze zagen ook hoe gelukkig ik werd van het resultaat. En ik nam altijd wat lekkers van PowerSlim ter vervanging. Maar voor een klein mannetje is dat natuurlijk toch minder goed te begrijpen.

Codewoord = voorbereiding
Voor iedereen die ook graag wil afvallen, heb ik een tip: start vandaag nog, want er is altijd een goede reden om het uit te stellen. Je hoeft niet te wachten op het juiste moment. Het programma heeft altijd mogelijkheden om mee te doen. Plus een tweede tip: maak een weekplanning en zorg dat je voorbereid bent. Voorbereiding was mijn codewoord. Dat helpt me nog steeds. Ik vind het fijn om op zondag vooruit te koken, omdat ik na een dag werken niet altijd zin heb om te koken. Zo voorkom ik dat toch kies voor iets makkelijks en niet altijd even gezond.


IK WIL OOK AFVALLEN MET POWERSLIM


ONLINE AFSPRAAK MAKEN

E-mailen
Bellen
Map
Info
Instagram